Työt sujuvat joutuisasti viiden Rexel Vanin voimalla


Rexel Van on auto, jossa asentajan oma tarvikevarasto kulkee aina mukana.

– Vanin ansiosta ehtii tekemään päivittäin yhden työmaan enemmän, hehkuttaa asentaja Kalle Heikkilä.

 

Wirmax Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva sähkö- ja LVIS-alan yritys, joka työllistää kolmekymmentä työntekijää. Yritys hoitaa kaikki tarvittavat sähköurakoinnit saneerauskohteisiin. Sähköasentajan päivään kuuluu normaalisti asennustöitä useassa eri kohteessa pitkin pääkaupunkiseutua. Kilometrejä ja aikaa kuluu päivittäin työpisteestä toiseen siirryttäessä.

Alkuvuonna Wirmax otti käyttöönsä ensimmäisen Rexel Vanin, joka osoittautui heti toimivaksi heidän työympäristöönsä. Nopeasti ensimmäisen Vanin jälkeen päädyttiin ottamaan käyttöön neljä Rexel Vania lisää, koska positiivinen näyttö ajansäästöstä ja työn tuottavuudesta oli kiistaton.

Rexel Van säästää selvästi työaikaa

Sähköasentajan tarvitsemat tarvikkeet kulkevat autossa mukana eri kohteisiin.
- Rexel Van on loistava apulainen, toteaa Kalle Heikkilä.

 

Tapaamme Wirmaxin sähköasentaja Kalle Heikkilän työntouhussa vaihtamassa parvekepistorasioita Helsingin Kuusisaaressa.

– Aamupäivällä olin Kalliossa Hämeentiellä asentamassa lattialämmitystä, nyt täällä ja kohta suuntaan Espooseen tekemään kylpyhuonetilojen ja kodinhoitohuoneen asennuksia. Kohteita ja erilaisia työtehtäviä on joka päivä vaihtelevasti, Heikkilä täsmentää.

– Sain tämän uuden Rexel Vanin helmikuussa ja se on loistava apulainen työpäivässä. Vanissa kun on kaikki tarvittavat sähkötuotteet valmiina, eikä niitä tarvitse kesken työpäivän käydä hakemassa tukuista. Aluksi oli opettelemista siinä, että osasin asetella tuotteet auton hyllyille haluamilleni paikoille, mistä ne itse löydän helpoiten. Vanin tuoteasettelu on nyt kunnossa.

Asentaja Kalle Heikkilä löytää siisteistä Rexel Vanin hyllyistä tavarat tuota pikaa.

 

Wirmaxin asentajilla on erilaisia työtehtäviä. Osa on erikoistunut muun muassa maalämpöpumppuihin ja osa kylpyhuoneisiin. Kalle Heikkilä tekee kaikenlaisia asennuksia. Renaultin pakettiautoon asennettu Rexel Van -kalusto on todella tehostanut Heikkilän työpäiviä.

– Ajokilometrit ovat päivittäin vähentyneet, koska nykyään ei enää tarvitse kesken työpäivän hakea puuttuvia tuotteita tukusta. Sen lisäksi tunteja säästyy siinä, kun merkitsen puhelimella käyttämäni tuotteet niiden viivakoodeilla jo keikan aikana, kun ennen kirjoitin niitä jälkeenpäin lapuille tai nettiin. Nyt ylimääräistä tavaraa ei pyöri auton lattialla, kun kaikki on siististi laatikoissa hyllyillä.
Käytetty tavara menee suoraan laskutukseen ja oikean työnumeron alle. Se on varmaa, että ehdin tekemään Rexel Vanin ansiosta yhden työmaan lisää per päivä, Heikkilä kiittelee.


Rexel auttaa alkuun


– Asiakkaat, jotka ovat valinneet Rexel Vanin ovat kiitelleet sitä, että automatisointi laskutuksesta tavaran noutoon on onnistunut. Wirmax lähti mukaan, koska siellä haluttiin kokeilla uudenlaista tapaa toimia ja Vanin edut todettiinkin pian. Osoituksena toimivuudesta he hankkivat saman tien yhteensä viisi Rexel Vania, kertoo Rexelin asiakkuuspäällikkö Aki Humalajoki.

Asiakas itse päättää, mitä tuotteita hän haluaa autossaan olevan. Hyllyt täydennetään automaattisesti yleensä kerran viikossa.

– Wirmaxilla on täydennys kaksi kertaa viikossa tiistaina ja torstaina, koska yrityksessä menee paljon tavaraa ja vaihtuvuus on suuri.
Yrityksen kolme Rexel Vania on Espoossa ja yksi Vantaalla. He hakevat täydennykset haluamastaan Rexelin palvelumyymälästä, Humalajoki täydentää.

– Alkuvaiheessa olemme asiakkaan kanssa mahdollisemman paljon mukana suunnittelemassa yhdessä tuotevalikoimaa ja kertomassa automatisoidusta järjestelmästä, kertoo Rexel Van -idean isä Aimo Tiilikainen.

 

 

Teksti Pauliina Lunna
Kuva Jari Härkönen

InMotion 3/2018

 

 

---

 

Kiinnostaako tehokkuuden nostaminen uudelle tasolle Rexel Vanin avulla?

Lue lisää sähkötarvikevarastosta autossa ja hanki Rexel Van -käyttöösi  >>