Sähkökeskuksen rakentaminen on taitolaji

Vantaalaisen Hienoteräs Oy:n sähkönjakokeskukset ja sähkökaapit erottuvat markkinoilla edukseen. Sähköasentajat arvostavat helposti asennettavia ja laadukkaita kaappeja. Työtä pajalla helpottaa Rexelin OmaMyymälä, josta tarvittavat komponentit löytyvät nopeasti.


Hienoteräs on tunnettu laadun lisäksi hyvästä toimitusvarmuudestaan ja aikataulujen pitävyydestä. Sähkökeskusten suunnittelussa erityisen tärkeää on tehokas tilankäyttö, sillä erilaiset komponentit vievät yllättävän paljon tilaa etenkin, jos ne eivät ole loogisessa järjestyksessä. Kaappeja lähtee niin pienempien urakoiden tarpeisiin kuin vaikkapa Liikenneviraston käyttöön. − Toimitamme vuodessa noin 800 kaappia, jotka suunnitellaan ja rakennetaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Teemme sitä, mitä kysytään ja pyydetään ja sähköturvallisuusmääräysten mukaisesti. Kaapit testataan aina ennen asiakkaalle toimittamista ja virheitä on ollut vuosien mittaan todella vähän. Periaate on, että se mitä luvataan, niin myös pidetään, sanoo toimitusjohtaja Markku Holopainen.

Hän iloitsee, että yritys voi tarjota asentajaystävällisiä kaappeja, jotka on helppo kytkeä ja joissa on tilaa työskennellä. − Tänäänkin olen saanut asentajilta jo kaksi palautetta, joissa kaappeja kehutaan juuri näistä syistä, hän iloitsee. Osaamisen takana on yrityksen pitkä kokemus ja ammattitaitoinen noin kymmenen asentajan henkilökunta.

− Meillä on täällä pysyvä ja hyvä porukka. Tuotantovastaava Mika Peltola pitää putiikin pystyssä, hän suunnittelee ja osaa arvioida esimerkiksi komponenttien menekin. Minä toimin tällaisena apupoikana, Holopainen veistelee.

Turhat juoksut jäivät
Hienoteräs otti käyttöönsä Rexelin OmaMyymälän puolisentoista vuotta sitten. Nyt omilta hyllyiltä, muutaman askeleen päästä työpöydän äärestä, löytyvät keskusten kokoamiseen tarvittavat perusosat, kuten liittimet, kaapelit, pistorasiat ja kytkimet. Nimikkeitä on yli sata ja täydennystä tuodaan kaksi kertaa viikossa sen mukaan, mitä automaattisesti päivittyvä tuotejärjestelmä kertoo. Tuotteen omistus siirtyy Hienoteräkselle vasta, kun se kuitataan hyllystä ostetuksi, joten varasto ei sido yrityksen varoja. − Määrät ovat meillä aika isoja, mutta hyllyt tyhjentyvät yllättävän äkkiä, siksi täydennys tehdään usein. Ja tilauksen toimittaminen ei saa viivästyä
sen takia, että joitain osia ei ole, Holopainen huomauttaa.

Aiemmin osia tilattiin ja haettiin itse eri paikoista, mikä vei paljon työaikaa ja lisäsi myös toimituskustannuksia. Nyt turhat juoksemiset
ja epävarmuus näiden tuotteiden osalta ovat jääneet pois. Koko Hienoteräksen porukka on tyytyväinen OmaMyymälän toimivuuteen ja myös näppärään kännykkäkäyttöisyyteen.

− Tiesin heti, mikä kaikkea hyllyille tarvitaan ja määrien arviointikin meni näppituntumalla kohdilleen alusta alkaen. Kun meillä on hyllyssä tietyt perusjutut, meidän ei tarvitse miettiä niitä, vaan voimme keskittyä erikoisempien komponenttien metsästämiseen, Mika Peltola sanoo. − OmaMyymälä tukee hyvin periaatettamme tilausvarmuuden ja -nopeuden noudattamisesta, Holopainen lisää.

Rexelin Pekka Laiho ja Jarkko Pohjola pitävät huolen, että kumppanuus toimii ja tuotevalikoima on ajan tasalla. − Saimme yhdistettyä OmaMyymälään monta tavarantoimittajaa, mikä helpottaa asiakkaan toimintaa huomattavasti. Valikoima ja määrät ovat oikeita, sillä täällä kiertää tavara todella hyvin eli hyllyssä on sitä mitä oikeasti tarvitaan, Laiho kertoo.

 

Hienoteräs Oy:n Mika Peltola ja Markku Peltola esittelevät hieman isompaa sähkökaappia.
Kaapit suunnitellaan niin,  että sähköasentajien on helppo asentaa ne. Rexelin Pekka Laiho
pitää huolen, että OmaMyymälästä saadaan kaikki mahdollinen hyöty irti.

 

Teksti Jenni Manninen
Kuvat Tapio Aulu

 

InMotion 4/2018

 

- - -

  

Tilaa OmaMyymälä käyttöösi

Rexelin paikalliset asiakkuuspäälliköt antavat lisätietoja OmaMyymälät-ratkaisuista ja ehdottavat sinulle kohteeseesi sopivan vaihtoehdon.

Lue lisää Rexelin OmaMyymälästä-ratkaisuista >>